Nieuws

Rekentools voor ZZP’ers

Speciaal voor ZZP’ers heb ik een website gemaakt. Hier vind je handige tools waar jij als ZZP’er op zoek naar bent. Wil je weten hoeveel belasting je moet betalen als ZZP’er? Of wil je berekenen hoeveel fiscaal voordeel je kunt behalen met fiscale regelingen? Bekijk het aanbod op deze website:

Hoeveel belasting ZZP’er of eenmanszaak

Wil je weten hoeveel belasting je moet betalen voor jouw inkomsten uit je eigen bedrijf. Vul het formulier in en je krijgt direct te zien hoeveel belasting je moet betalen.

Deze tool houdt rekening met:

 • Zelfstandige aftrek
 • Startersaftrek
 • MKB winstvrijstelling
 • Meewerkaftrek
 • Algemene heffingskorting
 • Arbeidskorting

Je krijgt te zien wat je moet betalen voor:

 • Inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen (IB / PVV)
 • Zorgverzekeringswet (ZVW)

Kleininvesteringsaftrek berekenen

Heb je als ondernemer geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen en wil je weten hoeveel investeringsaftrek je bij je belastingaangifte kunt krijgen? Vul het formulier in je krijgt direct resultaat op het scherm, geen inlog geen kosten.

En nog meer!

Er zijn nog meer rekentools te vinden en deze zullen ook nog worden toegevoegd. Kom dus regelmatig terug.

Hoe kan ik in MoneyMonk een boekhouder/accountant toevoegen aan mijn administratie

Wist je dat je GRATIS een boekhouder / accountant kan toevoegen aan jouw MoneyMonk administratie? Je geeft hiermee jouw boekhouder toegang tot de administratie, urenregistratie en/of gebruikers. Je hoeft dan niet jouw gebruikersnaam en wachtwoord te delen. Wel zo veilig! Hieronder lees je hoe je een boekhouder kan toevoegen aan jouw MoneyMonk administratie.

Meer lezen

Eindejaarstips voor belastingvoordeel

Eindejaarstip 1 – investeren in 2021 of 2022

Ben je van om een grote aankoop te doen? Let dan goed op! Je kunt namelijk extra belastingvoordeel krijgen als je het slim plant.
Heb je dit jaar al geïnvesteerd maar nog niet voldoende voor de kleinschaligheidsaftrek van minimaal € 2.401? Dan loont het misschien om nog dit jaar deze investering te doen. Je kunt namelijk in je belastingaangifte 16% investeringsaftrek krijgen als je minimaal € 2.401 aan bedrijfsmiddelen hebt geïnvesteerd.
Heb je nog geen investering gedaan of is het totaal niet meer dan € 2.400, dan is het misschien verstandig om dit in het nieuwe jaar te doen, waardoor je in 2022 misschien wel aan dit bedrag komt.

Meer lezen

Rekentool 2022 – online

Langzamerhand worden de gegevens over 2022 bekend gemaakt. Een aantal gegevens zijn al bekend. Het is daarom vanaf nu mogelijk om een berekening voor 2022 te maken. Houdt er rekening mee dat nog niet alle gegevens zijn bijgewerkt en worden berekend op basis van de gegevens uit 2021.

De belangrijkste gegevens voor 2022 op een rij:

 • Zelfstandigenaftrek: € 6.310 (was € 6.670);
 • Starteraftrek: €2.123 (ongewijzigd);
 • MKB winstvrijstelling 14% (ongewijzigd)

De belangrijkste gegevens voor de berekening van de belasting:

 • Belastingschijf 1: 37,07% over max € 69.398 (was 37,10% over € 68.507);
 • Belastingschijf 2: 49,50% over meerdere boven € 69.398 (was: 49,50% over >€ 68.507);
 • ZVW: 5,45% (was: 5,75%) over maximaal € 59.703 (was: € 58.311);

Bereken hier hoeveel belasting je als ZZP’er moet betalen

Houdt er rekening mee dat dit nu de voorlopige cijfers zijn. Eventuele wijzigingen kunnen nog worden doorgevoerd.

Hoeveel belasting betaal je als ZZP’er?

Hoeveel belasting je moet betalen als ondernemer of ZZP’er is afhankelijk van de hoogte van je winst. De winst wordt bepaald aan de hand van jouw omzet en daar mag je de kosten van aftrekken. Je houdt dan nettowinst over. Over dit bedrag moet je uiteindelijk belasting gaan betalen.

Meer lezen

Asento wordt ‘Erkend Adviseur’ MoneyMonk

Nieuw jaar, nieuwe kansen… Wat is er beter dan dat een ander bedrijf jouw benoemd als ‘Erkend adviseur’? Niets! Per vandaag zijn MoneyMonk en Asento een samenwerking aangegaan, dit betekent dat Asento genoeg kennis heeft om klanten te begeleiden in het gebruik van MoneyMonk.

Erkend adviseur MoneyMonk

MoneyMonk is het perfecte boekhoudpakket waarmee je als dienstverlenend ZZP’er gemakkelijk jouw administratie kunt voeren. Je kunt heel makkelijk facturen sturen, uren en ritten bijhouden en direct doorbelasten aan de klant.

Vanaf vandaag wordt op deze website dan ook het officiële logo getoond. Je kunt ons vinden in de erkende adviseurs-pagina van MoneyMonk.