Hoe veilig is jouw administratiekantoor?

Heb je er wel eens over nagedacht dat een administratiekantoor inzicht heeft in al jouw gevoelige gegevens. Je gaat er natuurlijk van uit dat hij/zij er veilig mee omgaat, maar is dat ook zo? Als dat niet gebeurd, dan kan het zomaar gebeuren dat jouw gegevens op straat liggen!

Vraag je administratiekantoor eens wat zij allemaal doen om jouw gegevens te beschermen? Zaken waar je aan kunt denken zijn:

  • Multifactor authenticatie
  • Veilige wachtwoorden
  • Niet inloggen op (onveilige) gratis WIfi hotspots

Wat is Multifactor authenticatie?

Tegenwoordig gaat alles online en log je gemakkelijk in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Maar wil je een extra laag van security, dan is het raadzaam om met een extra apparaat een random gegenereerde code te gebruiken. Deze vorm wordt multifactor authenticatie of twofactor authenticatie genoemd.

De gebruiker moet eerst met een gebruikersnaam en wachtwoord inloggen en vervolgens met een app zoals Google Authenticator en extra code opgeven die alleen verschijnt op het geregistreerde apparaat. Hiermee kan je met nog meer zekerheid vaststellen dat de gebruiker daadwerkelijk de gebruiker is dat hij zegt dat hij is.

Asento doet ALTIJD aan multifactor authenticatie. Ik vind het belangrijk dat jouw gegevens goed beschermd zijn en nooit wordt gelekt via Asento.

Veilige wachtwoorden

Gebruik je één wachtwoord voor meerdere websites? Dan is de kans groot dat met een eerdere datalek of gestolen wachtwoord van andere websites toegang hebben tot website waar jij je administratie bijhoudt. Asento gebruikt voor alle websites andere wachtwoorden en hebben een ‘random’ karakter, wat betekend dat de naam van mijn kat niet in de het wachtwoord voorkomt 😉

Niet inloggen op gratis wifi Hotspots

Tegenwoordig kan je overal werken en is er bijna overal wel een gratis Wifi Hotspot binnen bereikbaar, waardoor je gratis online bent. Openbare wifi netwerken zijn onveilig en kunnen vaak zeer gemakkelijk gehackt worden.

Asento gebruikt NOOIT gratis wifi hotspots met apparaten waarop jouw administratie te benaderen is.