De belastingaangifte; “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker”… Maar wanneer wordt het nou eens makkelijker?

Eerlijk is eerlijk, de belastingdienst heeft door middel van de vooraf ingevulde aangifte (VIA) al veel voor je uit handen genomen. Toch kan het in een specifieke situatie zijn dat je hulp nodig hebt bij het doen van je aangifte. Of je hebt er te weinig verstand van en wilt het graag uitbesteden.

Asento helpt graag met het invullen van de belastingaangifte.

Soorten belastingaangiftes

Er zijn diverse soorten aangiftes, zo is er bijvoorbeeld het P-formulier, M-formulier, C-formulier of F-formulier. Voor elke situatie weer een eigen aangifte. Weet je niet welk formulier jij nodig hebt? Neem contact met mij op. We kunnen dan gelijk jouw situatie bespreken.

Wat kost het?

De kosten voor een reguliere aangifte bedragen:

Belastingaangifte 1 persoon€ 36,- (incl BTW)
Belastingaangifte fiscaal partners (2 pers)€ 66,50 (incl BTW)
Belastingaangifte ondernemer€ 129,- (excl BTW)
Belastingaangifte ondernemer (ROW)€ 95,- (excl BTW)
Belastingaangifte Overledene€ 95,- (incl BTW)
Belastingaangifte M-Formulierp.o.a

Laatst bijgewerkt: 22-01-2024

DigiD geven of machtigen

Met een DigiD code kan je in loggen op de website van de belastingdienst. Maar geef NOOIT jouw gegevens aan een ander. Je kunt wel op de website van DigiD een machtigingscode aanvragen of een aangifte door iemand anders te laten invullen. Ga naar digid.nl/machtigen om een machtiging aan te vragen.

Hoe werkt machtiging van DigiD?

Op de website digid.nl vraag je een machtigingscode aan. Je logt in met je eigen DigiD, vervolgens kies je een product (bijvoorbeeld: Belastingaangifte 2024) en je geeft een einddatum aan. Na het opslaan ontvang je direct een code van 5 cijfers in jouw berichtenbox.

Heb je een fiscaalpartner waarvoor je tegelijkertijd aangifte mee doet, dan dient deze persoon ook een machtigingscode aan te vragen.

Geef de machtigingscode samen met jouw BSN (Burgerservicenummer) aan diegene die jouw belastingaangifte gaat doen. Deze persoon kan vervolgens met zijn eigen DigiD inloggen en kiezen voor “Inloggen voor iemand anders”.

Let op, voor elke product heb je een aparte machtigingscode nodig. Gaat iemand voor jou en jouw fiscaalpartner de belastingaangifte 2023 en 2024 uitvoeren, dan heb je dus totaal 4 machtigingscodes nodig.